Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko-kwaśny, szybko znika z talerzyka
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 195
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2300
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4453
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 195
Japońskie ciasto wiśniowe Tradycyjny sernik japoński znany jest ze swojej og...
Odsłon: 2300
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4453
Składniki
Jasny biszkopt można upiec jeden z 8 jajek i przekroić po upieczeniu, lub upiec dwa każdy z 4 jaj. Ubić białka, dodać cukier, żółtka, mąkę, delikatnie wymieszać, wyłożyć do formy. upiec.
Ciemny biszkopt z 4 jaj:białka ubić, dodać cukier, żółtka, orzechy i bułkę tartą, wymieszać, upiec.
Brzoskwinie odsączyć, zalewę wymieszać z sokiem z cytryny ( ma być 0,5 l jak jest mało uzupełnić wodą) Na soku ugotować budynie, wystudzić, utrzeć z masłem (jak za kwaśna dodać cukier puder)
Kawę zalać 3 łyżkami wrzątku, czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Z mleka, 2żółtek, cukru ugotować budyń, wystudzić. Utrzeć z masłem, dodać kawę i czekoladę do smaku.
Przełożenie ciasta: Jasny biszkopt, masa owocowa, plasterki brzoskwiń, biszkopt orzechowy, masa ciemna, jasny biszkopt.