Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty w przygotowaniu i nieprawdopodobnie pyszny
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2120
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1225
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 50
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32566
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 135
Roladki z udek kurczaka to eleganckie i aromatyczne danie, które świetnie spr...
Odsłon: 2120
Łosoś to ryba, która cieszy się dużą popularnością ze względu na swój delikat...
Odsłon: 425
Przepis na mini pączki serowe, proste i szybkie do zrobienia. Pączki mięciutk...
Odsłon: 1225
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 50
Szukasz oryginalnego przepisu na karnawałowe pączki? Zainspiruj się przepisem...
Odsłon: 32566
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 135
Składniki
Białka ubijamy. Następnie dodajemy w partiach cukier, mąkę oraz ocet. Ubijamy aż masa będzie lśniąca. Masę nakładamy na papier do pieczenia i rozsmarowujemy w małe okręgi. Wstawiamy do gorącego piekarnika i pieczemy przez 5minut w 180 stopniach. Następnie co 10 min. zmniejszamy temperaturę o 10 stopni i tak aż zejdziemy do 150 stopni (pieczemy do wysuszenia się bezy). UWAGA: Gdy pieczemy duże okręgi czas pieczenia to ok. 60-80 minut, gdy pieczemy małe blaty ich czas wynosi ok. 30-45 minut.
W czasie gdy bezy się pieką możemy przygotować bitą śmietanę. Śmietankę wlewamy do wysokiego naczynia, dodajemy łyżeczkę cukru pudru i ubijamy mikserem przez kilka min. Następnie wkładamy do lodówki na ok. 30 min.. tak by stężała.
Gdy bezy się upieką wyjmujemy je z piekarnika i odkładamy na 10 min. tak by się wystudziły. Gdy bezy będą już odpowiednie pierwszą warstwę bezy pokrywamy bitą śmietaną a następnie na to kładziemy kolejną bezę pokrytą śmietaną na której dodatkowo są owoce.