Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piastacjowe na lekkim biszkopcie z galaretką agrestową.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7920
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7920
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Możesz użyć 3 jaj i wtedy dostosować proporcjonalnie pozostałe składniki.
Dodawać po kilka łyżek mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i lekko mieszać łopatką aż masa będzie jednolita.
Wyłożyć na blachę i piec 35 min w temperaturze 180°C.
Śmietanę ubić z cukrem i serkiem aż masa będzie gęsta. Dodać roztopioną żelatynę. Wymieszać z rozdrobnionymi pistacjami. Wyłożyć na wystygnięte ciasto.
Rozpuścić galaretki i odczekać aż zaczną gęstnieć. Nałożyć na krem.