Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piastacjowe na lekkim biszkopcie z galaretką agrestową.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 113
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 197
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1271
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 503
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 113
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 197
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1271
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 503
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Możesz użyć 3 jaj i wtedy dostosować proporcjonalnie pozostałe składniki.
Dodawać po kilka łyżek mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i lekko mieszać łopatką aż masa będzie jednolita.
Wyłożyć na blachę i piec 35 min w temperaturze 180°C.
Śmietanę ubić z cukrem i serkiem aż masa będzie gęsta. Dodać roztopioną żelatynę. Wymieszać z rozdrobnionymi pistacjami. Wyłożyć na wystygnięte ciasto.
Rozpuścić galaretki i odczekać aż zaczną gęstnieć. Nałożyć na krem.