Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piastacjowe na lekkim biszkopcie z galaretką agrestową.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1645
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17867
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1645
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17867
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1925
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Możesz użyć 3 jaj i wtedy dostosować proporcjonalnie pozostałe składniki.
Dodawać po kilka łyżek mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i lekko mieszać łopatką aż masa będzie jednolita.
Wyłożyć na blachę i piec 35 min w temperaturze 180°C.
Śmietanę ubić z cukrem i serkiem aż masa będzie gęsta. Dodać roztopioną żelatynę. Wymieszać z rozdrobnionymi pistacjami. Wyłożyć na wystygnięte ciasto.
Rozpuścić galaretki i odczekać aż zaczną gęstnieć. Nałożyć na krem.