Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piastacjowe na lekkim biszkopcie z galaretką agrestową.
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 126
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1191
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31239
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3654
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4635
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8131
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 126
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1191
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 31239
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3654
Prawdziwa włoska carbonara Magdy Gessler nie wymaga wielu składników, aby był...
Odsłon: 4635
Proste, dość szybkie, bardzo smaczne. Niby znane ale jednak nieco inne.
Odsłon: 8131
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Możesz użyć 3 jaj i wtedy dostosować proporcjonalnie pozostałe składniki.
Dodawać po kilka łyżek mąki wymieszanej z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia i lekko mieszać łopatką aż masa będzie jednolita.
Wyłożyć na blachę i piec 35 min w temperaturze 180°C.
Śmietanę ubić z cukrem i serkiem aż masa będzie gęsta. Dodać roztopioną żelatynę. Wymieszać z rozdrobnionymi pistacjami. Wyłożyć na wystygnięte ciasto.
Rozpuścić galaretki i odczekać aż zaczną gęstnieć. Nałożyć na krem.