Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Tym razem trochę inna wersja tego znanego ciasta.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5247
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5247
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 817
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11662
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5041
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1286
Składniki
Mleko zagotować z margaryną i ostudzić. Żółtaka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubijając wlać mleko z margaryną, wsypać mak. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dolać odrobinę mleka. Masę przelać do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tatrą. Piec ok.45 minut w 180 C. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.