Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Tym razem trochę inna wersja tego znanego ciasta.
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11413
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 182
Ta aromatyczna zupa z cieciorki rozgrzewa, syci i zachwyca głębią smaku. Świe...
Odsłon: 11413
Mięso z udzików w przyprawach podane z jędrnym brokułem.
Odsłon: 182
Składniki
Mleko zagotować z margaryną i ostudzić. Żółtaka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubijając wlać mleko z margaryną, wsypać mak. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dolać odrobinę mleka. Masę przelać do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tatrą. Piec ok.45 minut w 180 C. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.