Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Tym razem trochę inna wersja tego znanego ciasta.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1768
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7394
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1768
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7394
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2900
Składniki
Mleko zagotować z margaryną i ostudzić. Żółtaka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubijając wlać mleko z margaryną, wsypać mak. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dolać odrobinę mleka. Masę przelać do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tatrą. Piec ok.45 minut w 180 C. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.