Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie może go zabraknąć na świątecznym stole. Tym razem trochę inna wersja tego znanego ciasta.
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 797
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12338
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 797
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12338
Składniki
Mleko zagotować z margaryną i ostudzić. Żółtaka utrzeć z cukrem, połączyć z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Ubijając wlać mleko z margaryną, wsypać mak. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste można dolać odrobinę mleka. Masę przelać do podłużnej formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tatrą. Piec ok.45 minut w 180 C. Posypać cukrem pudrem lub polukrować.