Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto z makiem, do którego możemy wykorzystać białka.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 853
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12716
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13537
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 853
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12716
Składniki
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Mąkę przesiać. Połączyć z proszkiem do pieczenia, suchym makiem i wymieszać. Dodać do ubitych białek. Wymieszać łopatką. Wlać roztopione masło i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Masło, mleko, kakao i cukier puder podgrzewać na najmniejszym ogniu. Po połączeniu wszystkich składników, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Nie dopuścić do wrzenia. Gęstniejącą polewą polać ciasto i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.