Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto z makiem, do którego możemy wykorzystać białka.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6191
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8692
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6191
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9121
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8692
Składniki
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Mąkę przesiać. Połączyć z proszkiem do pieczenia, suchym makiem i wymieszać. Dodać do ubitych białek. Wymieszać łopatką. Wlać roztopione masło i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Masło, mleko, kakao i cukier puder podgrzewać na najmniejszym ogniu. Po połączeniu wszystkich składników, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Nie dopuścić do wrzenia. Gęstniejącą polewą polać ciasto i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.