Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto z makiem, do którego możemy wykorzystać białka.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 767
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9341
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 183
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 767
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5515
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9341
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 183
Składniki
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Mąkę przesiać. Połączyć z proszkiem do pieczenia, suchym makiem i wymieszać. Dodać do ubitych białek. Wymieszać łopatką. Wlać roztopione masło i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Masło, mleko, kakao i cukier puder podgrzewać na najmniejszym ogniu. Po połączeniu wszystkich składników, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Nie dopuścić do wrzenia. Gęstniejącą polewą polać ciasto i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.