Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto z makiem, do którego możemy wykorzystać białka.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 154
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 221
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9265
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 154
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 221
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9265
Składniki
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Mąkę przesiać. Połączyć z proszkiem do pieczenia, suchym makiem i wymieszać. Dodać do ubitych białek. Wymieszać łopatką. Wlać roztopione masło i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Masło, mleko, kakao i cukier puder podgrzewać na najmniejszym ogniu. Po połączeniu wszystkich składników, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Nie dopuścić do wrzenia. Gęstniejącą polewą polać ciasto i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.