Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto z makiem, do którego możemy wykorzystać białka.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9854
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2483
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1622
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 595
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9854
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2483
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1622
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 595
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3763
Składniki
Masło roztopić i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo dodawać cukier i cały czas miksować. Mąkę przesiać. Połączyć z proszkiem do pieczenia, suchym makiem i wymieszać. Dodać do ubitych białek. Wymieszać łopatką. Wlać roztopione masło i ponownie delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego na 180ºC i piec ok. 45 minut. Gdy ciasto ostygnie, przygotować polewę. Masło, mleko, kakao i cukier puder podgrzewać na najmniejszym ogniu. Po połączeniu wszystkich składników, gotować jeszcze kilka minut cały czas mieszając. Nie dopuścić do wrzenia. Gęstniejącą polewą polać ciasto i posypać posiekanymi orzechami włoskimi.