Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto o smaku pierników, świetne jest do porannej kawki i na imprezkę! Wiśnie i masa cytrynowa świetnie do siebie pasują!
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 42
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 556
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 117
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 334
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 42
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 556
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 117
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 334
Składniki
Ciasto: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy żółtka, mąkę, pierniczki zmielone, proszek do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach w formie 25/36 przez 45-50 minut. Studzimy i przekrawamy na pół. Galaretka: Galaretkę przygotowujemy na kompocie. Studzimy i dodajemy do niej wiśnie. Masa: Masło ucieramy z cukrem pudrem i sokiem. Przełożenie: Ciasto- masa-galaretka- ciasto