Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne nawet dla wybrednych smakoszy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258483
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258483
Składniki
Na piernik margarynę utrzeć z cukrem i 2 jajkami , dodać dżem ,mleko i 3 szklanki mąki i resztę składników.Natłuścić formę ,przełożyc ciasto i piec 50-60 minut w tem.200 st.Ciasto po upieczeniu gdy wystygnie przekroic na dwa placki.
Na ciasto ptysiowe 3/4 szkl.wody zagotowac z 0,5 kostki margaryny,zmniejszyć ogień i wsypać 1 szkl.mąkii ucierac .Gdy ciasto zacznie odstawać od ścianek ,zdjąć z ognia i przestydzic ,mieszając dodawać 5jajek.Wylac na blachę i piec przez30min.w tem 180st.
Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.
Na placek piernikowy wyłozyć połowe kremu i przykryć ciastem ptysiowym i nasępna porcja kremu i placek piernikowy,po wierzchu polać polewą czarną lub białą.