Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne nawet dla wybrednych smakoszy.
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1506
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 237
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8384
Jeśli masz mało czasu, tylko podstawowe składniki w spiżarce i lodówce oraz d...
Odsłon: 1506
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podc...
Odsłon: 239
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 246
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 237
Karnawał nieodłącznie kojarzy się z pączkami. Najlepsze są oczywiście te domo...
Odsłon: 8384
Składniki
Na piernik margarynę utrzeć z cukrem i 2 jajkami , dodać dżem ,mleko i 3 szklanki mąki i resztę składników.Natłuścić formę ,przełożyc ciasto i piec 50-60 minut w tem.200 st.Ciasto po upieczeniu gdy wystygnie przekroic na dwa placki.
Na ciasto ptysiowe 3/4 szkl.wody zagotowac z 0,5 kostki margaryny,zmniejszyć ogień i wsypać 1 szkl.mąkii ucierac .Gdy ciasto zacznie odstawać od ścianek ,zdjąć z ognia i przestydzic ,mieszając dodawać 5jajek.Wylac na blachę i piec przez30min.w tem 180st.
Przygotować krem karpatkowy według przepisu na opakowaniu.
Na placek piernikowy wyłozyć połowe kremu i przykryć ciastem ptysiowym i nasępna porcja kremu i placek piernikowy,po wierzchu polać polewą czarną lub białą.