Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite połączenie tropikalnego ananasa i kokosa.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2673
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4011
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415728
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2673
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać aż masa będzie szklista. Dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i zmiksować. Biszkopt wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach aż ciasto odskoczy od blachy. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei.
Ananasa odsączyć i pokroić na niewielkie kawałki. Syrop z ananasa uzupełniamy wodą, powinno być 250ml. Następnie mieszamy z budyniem, mąką, żółtkami i łyżką cukru. Ugotowany budyń odstawiamy aby wystygł. Budyń ubijamy z miękkim masłem, mieszamy z ananasem.
Białka ubijamy z białkiem na sztywną masę i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy aż się zarumieni. wyjmujemy z blachy i studzimy. Po wystudzeniu blat kokosowy kruszymy,
Biszkopt smarujemy masą budyniową a następnie posypujemy pokruszonym blatem kokosowym. Ciasto schłodzić w lodówce.