Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite połączenie tropikalnego ananasa i kokosa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6366
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13935
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1606
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15664
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6366
Składniki
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać aż masa będzie szklista. Dodawać po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę i proszek do pieczenia i zmiksować. Biszkopt wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 150 stopniach aż ciasto odskoczy od blachy. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się nie klei.
Ananasa odsączyć i pokroić na niewielkie kawałki. Syrop z ananasa uzupełniamy wodą, powinno być 250ml. Następnie mieszamy z budyniem, mąką, żółtkami i łyżką cukru. Ugotowany budyń odstawiamy aby wystygł. Budyń ubijamy z miękkim masłem, mieszamy z ananasem.
Białka ubijamy z białkiem na sztywną masę i mieszamy z wiórkami kokosowymi. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy aż się zarumieni. wyjmujemy z blachy i studzimy. Po wystudzeniu blat kokosowy kruszymy,
Biszkopt smarujemy masą budyniową a następnie posypujemy pokruszonym blatem kokosowym. Ciasto schłodzić w lodówce.