Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne ciasto kakaowe w którym zatopiona jest lekka masa serowo - waniliowa. Spodoba się fanom Cielaczka ;)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22056
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 88
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 371
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 96
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 154
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22056
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 88
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 371
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 96
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 154
Składniki
Białka ubijamy na puszystą masę, dodajemy stopniowo cukier (połowę) a następnie żółtka utarte z pozostałym cukrem na kogel mogel. Kakao, mąkę i proszek przesiewamy i dodajemy po trochu na przemian z olejem i wodą – mieszamy delikatnie, aby jajka nie opadły. Ciasto przelewamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie wymiary kartki a4 – zwykła średnia z wysokimi bokami), natychmiast wykładamy masę serową.
Składniki łączymy ze sobą, masę serową przekładamy do woreczka i odcinamy róg. Ser wyciskamy z niego na ciasto czekoladowe tworząc kratę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.