Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-07-2019
Ciasto składa się z kakaowego ciasta i masy serowej, którą wyciska się na ciasto tworząc kratkę. Podczas pieczenia ciast w okienkach wyrasta tworząc poduszki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4245
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 552
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3854
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 781
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 972
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4245
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 552
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 921
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3854
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 781
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, cukier i wszystko chwilę miksujemy na mniejszych obrotach. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier waniliowy i olej. Całość miksujemy na małych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji.Powstałe ciast wylewamy do blaszki, wyrównujemy.
MASA SEROWA Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy stopniowo zmielony ser i wszystko miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia.***jeśli ser jest suchy i masa wyjdzie gęsta, można dodać do niej trochę mleka. Masę serową przekładamy d rękawa cukierniczego i wyciskamy ją na masę kakaową tworząc kratkę.
Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. (podczas pieczenia na powierzchni ciasta tworzą się urocze poduszeczki)
Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przechowujemy w lodówce. Można je jeszcze polać lukrem lub czekoladowymi niteczkami.