Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 28-07-2019
Ciasto składa się z kakaowego ciasta i masy serowej, którą wyciska się na ciasto tworząc kratkę. Podczas pieczenia ciast w okienkach wyrasta tworząc poduszki.
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 49
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 514
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 651
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 69
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 893
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 49
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 514
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 651
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 69
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 28
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 893
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, cukier i wszystko chwilę miksujemy na mniejszych obrotach. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao,cukier waniliowy i olej. Całość miksujemy na małych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji.Powstałe ciast wylewamy do blaszki, wyrównujemy.
MASA SEROWA Jajka ucieramy z cukrem na jasną masę. Dodajemy stopniowo zmielony ser i wszystko miksujemy. Dodajemy budyń i miksujemy do połączenia.***jeśli ser jest suchy i masa wyjdzie gęsta, można dodać do niej trochę mleka. Masę serową przekładamy d rękawa cukierniczego i wyciskamy ją na masę kakaową tworząc kratkę.
Tak przygotowane ciasto pieczemy ok 40 minut w temp 180 stopni. (podczas pieczenia na powierzchni ciasta tworzą się urocze poduszeczki)
Ciasto wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przechowujemy w lodówce. Można je jeszcze polać lukrem lub czekoladowymi niteczkami.