Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki i smaczny placek do kawy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Wykonanie nadzienia jabłkowego: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać dwie łyżki cukru, cynamon i dobrze wymieszać. Wykonanie placka: Z podanych składników zgnieść ciasto, odłożyć na chwilę żeby odpoczęło, po czym podzielić na dwie równe części. Formę o wymiarach 18x27 wysmarować tłuszczem. Połowę ciasta rozwałkować dosyć grubo i przenieść na wałku na blachę. Wyłożyć przygotowane jabłka, wyrównać i nakryć drugą rozwałkowaną częścią ciasta i lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu placka możemy go posypać cukrem pudrem i podawać lecz nie koniecznie.