Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na szybki i smaczny placek do kawy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7975
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3350
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7975
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 340
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3350
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 614
Składniki
Wykonanie nadzienia jabłkowego: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać dwie łyżki cukru, cynamon i dobrze wymieszać. Wykonanie placka: Z podanych składników zgnieść ciasto, odłożyć na chwilę żeby odpoczęło, po czym podzielić na dwie równe części. Formę o wymiarach 18x27 wysmarować tłuszczem. Połowę ciasta rozwałkować dosyć grubo i przenieść na wałku na blachę. Wyłożyć przygotowane jabłka, wyrównać i nakryć drugą rozwałkowaną częścią ciasta i lekko nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35 minut. Po upieczeniu i ostudzeniu placka możemy go posypać cukrem pudrem i podawać lecz nie koniecznie.