Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pomarańczowe i przede wszystkim smaczne ciasto. Przygotujecie je bardzo szybko. W sam raz dla niespodziewanych gości ;)
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1361
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25406
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 428
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1361
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25406
Składniki
Do soku pomarańczowego dodać cukier, wymieszać. Następnie po kolei dodawać jogurt, rozpuszczony olej kokosowy, jajka i dokładnie zmieszać. Na końcu wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, krótko połączyć łyżką drewnianą do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 25cm x 12cm wyłożyć papierem do pieczenia, po czym wylać ciasto do środka. Posypać płatkami migdałowymi (jeżeli będziemy używać cukru pudru, posypujemy dopiero po wystudzeniu ciasta). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, do tzw. suchego patyczka.