Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, pomarańczowe i przede wszystkim smaczne ciasto. Przygotujecie je bardzo szybko. W sam raz dla niespodziewanych gości ;)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1801
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253410
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1801
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253410
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Do soku pomarańczowego dodać cukier, wymieszać. Następnie po kolei dodawać jogurt, rozpuszczony olej kokosowy, jajka i dokładnie zmieszać. Na końcu wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, krótko połączyć łyżką drewnianą do połączenia składników.
Keksówkę o wymiarach 25cm x 12cm wyłożyć papierem do pieczenia, po czym wylać ciasto do środka. Posypać płatkami migdałowymi (jeżeli będziemy używać cukru pudru, posypujemy dopiero po wystudzeniu ciasta). Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut, do tzw. suchego patyczka.