Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe czy fasolowe już tak bardzo nie dziwią. Do grona warzywnych deserów dołącza ciasto pomidorowe. Przepis pochodzi z 498. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9101
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6459
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10063
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9101
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6459
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do rondelka i podgrzewać przez kilka minut.
Następnie wystudzić i przetrzeć przez sito - wprost do robota. Dodać banana. Wlać olej. Dodać cukier, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Przyprawić cynamonem, imbirem i solą. Zamknąć i zmiksować.
Masę przelać do tortownicy (natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą). Piec „do suchego patyczka” w temp. 180 st. C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło. Roztopić i wymieszać. Połączyć z mascarpone. Wyłożyć na wierzch wystudzonego ciasta.
Brzegi oprószyć kakao. Środek udekorować prażonymi płatkami migdałów.