Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto marchewkowe czy fasolowe już tak bardzo nie dziwią. Do grona warzywnych deserów dołącza ciasto pomidorowe. Przepis pochodzi z 498. odcinka programu „Ewa Gotuje”.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1105
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5653
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18125
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1105
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5653
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8757
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18125
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, przełożyć do rondelka i podgrzewać przez kilka minut.
Następnie wystudzić i przetrzeć przez sito - wprost do robota. Dodać banana. Wlać olej. Dodać cukier, mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Przyprawić cynamonem, imbirem i solą. Zamknąć i zmiksować.
Masę przelać do tortownicy (natłuszczonej masłem i obsypanej bułką tartą). Piec „do suchego patyczka” w temp. 180 st. C.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać masło. Roztopić i wymieszać. Połączyć z mascarpone. Wyłożyć na wierzch wystudzonego ciasta.
Brzegi oprószyć kakao. Środek udekorować prażonymi płatkami migdałów.