Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pyszne. Nie tylko dla zwolenników dużej ilości masy. Masa jest puszysta- ciemna słodka z bakaliami, jasna aromatyczna lekko kwaśna pomarańczowo - cytrynowa. Obie wspaniale komponują się ze sobą , tworząc idealny smak. Ciasto można piec na zwykłej formie( u mnie: 32 x 21cm) jak również na dużej tortownicy i podawać w formie tortu. Polecam i gwarantuję, że zostanie w domowych przepisach na dobre. :)
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15205
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 79
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wyst...
Odsłon: 15205
Podaję prosty i szybki przepis na miękkie , kruche i soczyste mięso do obiadu...
Odsłon: 79
Składniki
BISZKOPT: białka ubić na sztywno, dodawać po trochu cukru (3/4 szkl) ; ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku; na końcu wsypać mąkę (3/4 szkl z płaską łyżeczką proszku do pieczenia) Przełożyć do foremki i upiec w temp 180st C około 20-25 min
KREM: mleko, mąkę, cukier i żółtka wymieszać i ciągle ubijając / mieszając - na ogniu - ugotować (konsystencja jak budyń). Po ostudzeniu dodawać do roztartego masła. MASĘ podzielić na dwie części. Do jednej części dodać sok z cytryny - wymieszać. następnie dodać sok z pomarańczy i wciąż mieszać / miksować. Do drugiej części dodać spirytus, bakalie / czekoladę pokrojona w drobną kostkę i kakao - wymieszać.
KOLEJNOŚĆ: biszkopt - masa ciemna- masa jasna - owoce - galaretka . Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
Smacznego :)