Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto "Puszek Okruszek" to pyszny ucierany placek z owocami. Pięknie wyrasta, jest cudownie puszyste i wilgotne w środku. Zawsze znika do ostatniego okruszka. Latem najlepiej przygotować je z sezonowymi owocami, jesienią i zimą warto sięgnąć po zamrożone owoce lub wiśnie w syropie.
mikser, tortownica 26 cm
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36477
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5666
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36477
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 112
Składniki
Do miski przesyp mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, dodaj proszek do pieczenia, sodę, szczyptę soli. Składniki wymieszaj.
Do osobnego naczynia wbij jajka, wsyp cukier. Składniki ubij na puszystą masę. Dodaj olej. Składniki zmiksuj.
Do mokrych składników dodawaj partiami suche składniki. Ciasto mieszaj łyżką do połączenia (ciasto mieszaj tylko w jednym kierunku w lewo lub w prawo, tak unikniesz zakalca).
Tortownicę o średnicy 24 lub 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Powierzchnię wyrównaj.
Wiśnie odsącz z syropu. Owoce wyłóż na górę ciasta.
Piekarnik rozgrzej do 175 stopni. Ciasto Puszek Okruszek wstaw do środka. Piecz przez około 45 minut (do suchego patyczka).
Upieczone ciasto wyciągnij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Przed podaniem udekoruj cukrem pudrem.