Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pychotka to przepyszny i prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością przypadnie do gustu każdemu łasuchowi, bez konieczności włączania piekarnika. Składa się ono z chrupiących biszkoptów, pysznej masy kokosowej z mascarpone i masy kajmakowej. W tym przepisie, połączymy ze sobą klasyczne składniki w nowy sposób, aby stworzyć prawdziwą ucztę dla podniebienia.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11425
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4038
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42803
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 479
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 336
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 427
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 11425
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4038
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42803
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 479
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 336
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 427
Składniki
Na spodzie formy wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia układamy biszkopty, jeden obok drugiego. W dużej misce umieszczamy serek mascarpone, wlewamy śmietanę, dodajemy cukier puder i wszystko miksujemy do momentu aż masa zgęstnieje, pod koniec miksowania dodajemy śmietan – fixy. Następnie do masy dodajemy wiórki kokosowe i całość delikatnie mieszamy łyżką.
Na biszkopty przekładamy masę kokosową z mascarpone i dokładnie ją rozprowadzamy. Na masie układamy drugą warstwę biszkoptów, na ciastka wykładamy masę kajmakową i starannie ją rozprowadzamy ( masę kajmakową można lekko podgrzać, żeby lepiej się rozsmarowała ). Wierzch ciasta posypujemy orzechami włoskimi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.