Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne i lekko kwaskowate ciasto z rabarbarem, nutką imbiru i wanilii. Można podawać na ciepło lub zimno, z dodatkiem jogurtu lub śmietany. Łatwe i szybkie do zrobienia.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2575
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3506
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102076
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6449
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2575
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3506
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102076
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6449
Składniki
Nagrzać piekarnik do 180°C (160°C z termoobiegiem). Formę prostokątną 20x30 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Przygotować posypkę: masło i mąkę rozrobić palcami, dodać imbir i cukier, wymieszać.
Rabarbar pokroić na ok 2-3 cm kawałki, wymieszać z sokiem z cytryny, odstawić.
Masło, cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem, jajka i ekstrakt waniliowy ubić mikserem na gładką masę.
Dodać połowę rabarbaru, wymieszać, przełożyć do formy, wyrównać i ułożyć na wierzchu resztę rabarbaru.
Posypać posypką i piec około 30-40 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem, lub polać jogurtem/śmietaną.