Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
skorzystalam z przepisu na ciasto rabarbarowe ze strony mojewypieki.blox.pl
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 257
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 38
Składniki
zagnieść ciasto z podanych składników, włożyć do lodówki na ok pół godziny
wymieszać wszystkie składniki nadzienia
ciasto podzielić na 2 części
jedną wylepić dno i boki naczynia żaroodpornego, drugą rozwałkować na cienki placek (przykryjemy nią ciasto) Cienki placek łatwo się wałkuje między dwoma papierami do pieczenia
do wnętrza wylepionej ciastem foremki włożyć nadzienie i przykryć rozwałkowanym plackiem. Z wierzchu zrobić kilka otworków aby sok mógł parować, posmarować jajkiem lub mlekiem i posypać cukrem
Piec 15 minut w temperaturze 200ºC, następnie zmniejszyć i piec kolejne 25 minut w temperaturze 180ºC
piekłam w szklanej formie o średnicy 26 cm. Tortownica się raczej nie nadaje do tego typu ciasta.
podawać nieco przestudzone z lodami.