Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ucierane z owocami sezonowymi wilgotne i puszyste z dodatkiem kruszonki.Idealne na każdą okazję.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 88
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 64
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 88
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 64
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruszonkę wstawić do lodówki.
Rabarbar i truskawki opłukać.Truskawki obrać z szypułek , pokroić na pół.Rabarbar pokrój posyp cynamonem.
Margarynę rozpuścić zostawić do ostygnięcia.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym dodać ostudzoną margarynę i maślankę, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą . Dokładnie wymieszać.
Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto na wierzch położ rabarbar i truskawki .Posyp kruszonką.Piecz około 35 minut lub do suchego patyczka w temperaturze 180st.