Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inspiracją do zrobienia tego ciasta, było ciasto Pani Ewy Wachowicz. Podpatrzyłam przepis na piankę. Zamieniłam biszkopciki na biszkopt.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 244
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 135
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1528
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 244
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 135
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 370
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1528
Składniki
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Wylać do blaszki 22x36,wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 25 min. w 175*.
pianka-Galaretki rozpuścić w 1/2 l.wrzątku.Dodać czekoladę w kostkach i dobrze wymieszać.Odstawić od czasu do czasu mieszając, do lekkiego tężenia.Schłodzoną śmietanę ubić z pudrem, potem galaretkami,dolewając po trochu. Miksować krótko, bo szybko gęstnieje.Dodać kokos,wymieszać łopatką i wyłożyć na biszkopt.
Kokos usmażyć na złoto, na suchej patelni i ostudzić.
Na górę posypać prażonym kokosem i startą białą czekoladą .Ciasto schłodzić.