Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Rafaello bez pieczenia
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11516
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4991
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1493
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11516
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4991
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1231
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10112
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1493
Składniki
- Do garnuszka wlewam półtorej szklanki mleka i mieszam z mąką cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami oraz olejkiem. - Pozostałą część mleka zagotowuje. Po zagotowaniu mleka dodaje do niego mieszankę z garnuszka ( mleko rozmieszane z mąką, cukrami oraz żółtkami) cały czas mieszając. Zagotować mieszając co jakiś czas. - Zdjąć z ognia i przełożyć do czystej miski i ostudzić. - Miksujemy masę z miękkim masłem na koniec wsypujemy 150 g wiórek kokosowych i jeszcze chwilę miksujemy. - Blaszkę do pieczenia 30 x 25 wyłożyłam papierem do pieczenia. układam warstwo herbatniki i masę otrzymując trzy warstwy herbatników i 3 warstwy masy. Na koniec ciasto posypuje pozostałymi wiórkami kokosowymi i wstawiam do lodówki minimum na 3 godziny.