Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Reese's bez pieczenia to pyszny smakołyk inspirowany popularnym batonikiem. Ciasto Reese's to szalenie prosty i bardzo szybki w przygotowaniu deser dla wielbicieli masła orzechowego o ciekawym słodko- słonym smaku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5354
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 884
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11782
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i lekko studzimy. Precle miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej. Do precli wlewamy roztopione masło i całość jeszcze raz dokładnie miksujemy. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, wsypujemy zmieszane z masłem precle i starannie rozprowadzamy je łyżką lekko dociskając. Tak przygotowany spód ciasta wstawiamy na pół godziny do lodówki.
W misce umieszczamy serek mascarpone, wsypujemy cukier puder i całość razem miksujemy do połączenia się składników. Następnie do mascarpone partiami dodajemy masło orzechowe i całość razem łączymy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód ciasta i dokładnie ją rozprowadzamy.
Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijamy ją na sztywno z cukrem pudrem oraz śmietan-fixem. Ubitą śmietanę przekładamy na masę orzechową i równomiernie ją rozsmarowujemy. Gorzką lub mleczną czekoladę ścieramy na wiórki za pomocą obieraczki do jarzyn. Startą czekoladą posypujemy wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na całą noc.