Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne goście byli w weekend karnawałowy zachwyceni!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5689
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1150
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5689
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1150
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12288
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1572
Składniki
Biszkopt : Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka i mieszamy. Wsypujemy pozostałe składniki. Mieszamy i dajemy na formę 25/36 pieczmy do 20 minut w 180 stopniach. Wkładka serowa: Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy ser i nadal ucieramy. Wsypujemy budyń w proszku i proszek do pieczenia. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę i na końcu mieszamy z serem. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Blaszka 25/36. Masa: Mleko zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy orzechy. Studzimy. Masło ucieramy i łączymy z orzechami. Można dać alkoholu do smaku. Śmietanka: We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Śmietankę ubijamy i wlewamy do ubitej zimną galaretkę . Miksujemy chwileczkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt- krem orzechowy- wkładka serowa- kajmak- krakersy (można ponczować)- kajmak- krakersy- kajmak- śmietanka- pokruszone beziki