Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne goście byli w weekend karnawałowy zachwyceni!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 333
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 630
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1828
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 333
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 630
Składniki
Biszkopt : Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka i mieszamy. Wsypujemy pozostałe składniki. Mieszamy i dajemy na formę 25/36 pieczmy do 20 minut w 180 stopniach. Wkładka serowa: Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy ser i nadal ucieramy. Wsypujemy budyń w proszku i proszek do pieczenia. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę i na końcu mieszamy z serem. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Blaszka 25/36. Masa: Mleko zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy orzechy. Studzimy. Masło ucieramy i łączymy z orzechami. Można dać alkoholu do smaku. Śmietanka: We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Śmietankę ubijamy i wlewamy do ubitej zimną galaretkę . Miksujemy chwileczkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt- krem orzechowy- wkładka serowa- kajmak- krakersy (można ponczować)- kajmak- krakersy- kajmak- śmietanka- pokruszone beziki