Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne goście byli w weekend karnawałowy zachwyceni!
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 123
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 333
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 464
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 123
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 281
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 333
Składniki
Biszkopt : Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Następnie wlewamy żółtka i mieszamy. Wsypujemy pozostałe składniki. Mieszamy i dajemy na formę 25/36 pieczmy do 20 minut w 180 stopniach. Wkładka serowa: Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy ser i nadal ucieramy. Wsypujemy budyń w proszku i proszek do pieczenia. Mieszamy. Z białek ubijamy pianę i na końcu mieszamy z serem. Pieczemy 60 minut w 180 stopniach. Blaszka 25/36. Masa: Mleko zagotowujemy z cukrem. Wsypujemy orzechy. Studzimy. Masło ucieramy i łączymy z orzechami. Można dać alkoholu do smaku. Śmietanka: We wrzątku rozpuszczamy galaretkę i studzimy. Śmietankę ubijamy i wlewamy do ubitej zimną galaretkę . Miksujemy chwileczkę. Przełożenie ciasta: Biszkopt- krem orzechowy- wkładka serowa- kajmak- krakersy (można ponczować)- kajmak- krakersy- kajmak- śmietanka- pokruszone beziki