Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, wilgotne ciasto z wyraźnym posmakiem twarogu. :-) Jest ciężkie, zbite, najlepiej smakuje na świeżo, pierwszego dnia. Naszpikowałam je owocami sezonowymi, czyli truskawkami i czereśniami. Jest błyskawiczne w przygotowaniu, najdłużej trwa drylowanie czereśni... i czekanie na wyjęcie z piekarnika. ;-)
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 139
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 260
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 680
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 73
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 124
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 139
Dzisiaj pyszne kotlety z wyciekającym masłem i rozpływającym serem żółtym. Py...
Odsłon: 260
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 680
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 73
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 124
Składniki
Twaróg miksujemy z cukrem, cukrem waniliowym, olejem, mlekiem i jajkami. Kiedy masa jest jednolita, dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.
Z czereśni usuwamy pestki, z truskawek szypułki.
Ciasto wylewamy na blaszkę do pieczenia (tortownica o średnicy 21 cm), do ciasta wciskamy owoce.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40-50 minut, do suchego patyczka. Posypujemy cukrem pudrem.