Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo smaczne,lekkie, puszyste i orzeźwiające. Nie za słodkie, idealne,a co najważniejsze, łatwo się je robi i ładnie wygląda.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 247
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2174
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 142
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 247
Składniki
Białka ubijamy z solą na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem żółtka, olej. Na końcu dodajemy mąki wraz z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy. Dużą blaszkę smarujemy tłuszczem i wysypujemy bułką tartą. Wylewamy biszkopt i pieczemy około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Studzimy
Z soku odlewamy 3/4 szklanki resztę wlewamy do gara i gotujemy. W 3/4 szklanki soku rozpuszczamy budynie oraz cukier, Wylewamy na gotujący się sok, mieszamy aż zgęstnieje, dzieje się to bardzo szybko. Do gorącego budyniu dajemy margarynę miksujemy mikserem do rozpuszczenia margaryny. Budyń wylewamy na biszkopt. Studzimy
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku i studzimy Na ostudzony budyń wykładamy ciastka, czekoladą do góry.
Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, studzimy. Gdy galaretka jest lekko gęsta i zimna śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, Następnie powoli dodajemy galaretkę. Dokładnie miksujemy. Piankę wykładamy na ciastka, wyrównujemy i chowamy do lodówki no około 30 minut.
Na końcu wylewamy galaretki agrestowe rozpuszczone w 750 ml wody-lekko tężejące. Ciasto najlepsze na drugi dzień. :-)