Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pychota, polecam. Wszystkie skrzaty lubią takie ciasta.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1993
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 1993
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 61
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 172
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Jeżyny i maliny zagotować z dodatkiem niewielkiej ilości wody. Przetrzeć przez sito, zrobić mus. Na mleku ugotować kaszę z dodatkiem cukru i musu owocowego. Dodać do gorącej kaszy galaretkę w proszku. Mieszać aż galaretka się rozpuści. Foremkę ( 24x9x7 wysokości) wyłożyć folią spożywczą. Na dno ułożyć 4 herbatniki. Na herbatniki wylać kaszę. Jeśli gorąca, to odczekać chwilę i ułożyć na wierzchu warstwę herbatników. Posmarować dżemem jagodowym i ponownie ułożyć herbatniki. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Najlepiej na noc w lodówce. Wyjąć ciasto, przykładając deskę i obracając formę do góry dnem. Zdjąć formę i folię. Obrócić ciasto, tak, żeby warstwa z dżemem jagodowego były na dole. Pokroić na 4 kawałki. Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem łyżeczki masła i soku z cytryny. Wierzch każdej kostki polać czekoladą i udekorować jeżynami, malinami, borówkami i miętą. Smacznego.