Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śmietankowe z orzeszkami i słonecznikiem to świetna propozycja na niedzielne ciacho.
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 161
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 312
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 522
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 877
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 161
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 312
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 522
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 877
Składniki
Biszkopt; Z białek ubijamy pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier, ubijamy do momentu powstania sztywnej piany. Następnie dodajemy żółtka i mieszamy mikserem na wolnych obrotach. Mąki mieszamy wraz z proszkiem do pieczenia i szpatułką delikatnie łączymy z pianą. Blaszkę 30x20 wykładamy papierem do pieczenia, wlewamy ciasto, pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach. Studzimy, przecinamy na pół. Masa śnietankowa; Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem waniliowym, następnie dodajemy kwaśną śmietanę i mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy, łączymy z masą. Masę wykładamy na spód ciasta. Przykrywamy wierzchem ciasta. Wierzch biszkoptu smarujemy krówką. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy cukier i pestki słonecznika i orzechy ziemne. Prażymy do momentu, aż lekko się zarumienią. Wykładamy na wierzch ciasta. Przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)