Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3049
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3049
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38766
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć i osuszyć na sicie. Owoce pomieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać kolejno miękkie masło, śmietanę i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem i sodą. Cały czas miksować. Dodać połowę przygotowanych porzeczek i delikatnie pomieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i na wierzch wyłożyć pozostałe porzeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.