Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 477
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 203
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć i osuszyć na sicie. Owoce pomieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać kolejno miękkie masło, śmietanę i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem i sodą. Cały czas miksować. Dodać połowę przygotowanych porzeczek i delikatnie pomieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i na wierzch wyłożyć pozostałe porzeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.