Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 671
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 400
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15113
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1831
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 671
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 400
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15113
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1831
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć i osuszyć na sicie. Owoce pomieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać kolejno miękkie masło, śmietanę i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem i sodą. Cały czas miksować. Dodać połowę przygotowanych porzeczek i delikatnie pomieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i na wierzch wyłożyć pozostałe porzeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.