Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 49
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 26149
Jako dodatek do mięs pieczonych, smażonej wątróbki lub polski odpowiednik mel...
Odsłon: 49
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 26149
Składniki
Porzeczki oczyścić, umyć i osuszyć na sicie. Owoce pomieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną. Jajka utrzeć z cukrem na puch. Dodawać kolejno miękkie masło, śmietanę i mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem i sodą. Cały czas miksować. Dodać połowę przygotowanych porzeczek i delikatnie pomieszać szpatułką. Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i na wierzch wyłożyć pozostałe porzeczki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczenie 40 min. Ciasto wystudzić na kratce. Osypać cukrem pudrem. Smacznego.