Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, rozpływające się w ustach. Polecam!! :-)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 358
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 88
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 82
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 61
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2567
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 358
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 88
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 82
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 61
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2567
Składniki
Upiec dwa biszkopty, jeden z 7 jaj a drugi z 5 - wystudzić
MASA MAKOWA :
Mak zaparzyć na mleku (ok 20-25 min), wystudzić i zmielić. Przełożyć do garnka, dodać cukier, cukier wanilinowy, jajka, roztopioną margarynę i smalec - podgrzewać aby mak zgęstniał. Na koniec dodać aromat migdałowy i wymieszać.
Gorącym makiem przełożyć biszkopty (na sam dół biszkopt z 7 jaj a na górę z 5.) Następnie posmarować biszkopt dżemem wiśniowym a na dżem ułożyć herbatniki (nie zostawiając żadnego wolnego miejsca)
MASA ŚMIETANOWA:
Śmietanę ubić, z cukrem pudrem i śmietanfixami, wyłożyć na herbatniki. Górę ciasta posypać cynamonem.
Ciasto najlepiej przechowywać w lodówce ponieważ zimne lepiej się kroi.
SMACZNEGO! :-)