Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prognozy wskazują, że jeśli w ogóle zobaczymy śnieg w tym roku, to raczej będzie go niewiele. Dlatego musimy wyczarować go sami, urządzając śnieżny bal. A dokładniej rzecz ujmując, przygotowując go w kuchni. To wyjątkowo proste i smaczne ciasto z pewnością wywoła na waszych twarzach uśmiech porównywalny z tym, który odmalowuje się na twarzach dzieci, gdy zauważą pierwsze płatki śniegu.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 299
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7885
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 299
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Budynie ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Dodaj cukier i wymieszaj. Odstaw, by wystygły.
Zmiksuj budyń z masłem i wiórkami (zostaw trochę do posypania ciasta). Spróbuj masę - może się okazać, że będzie mało słodka.
Na blaszce ułóż warstwę krakersów i nałóż ok. 1,5 centymetra kremu. Potem znowu krakersy i znowu krem. W sumie muszą powstać 4 takie piętra. Z wierzchu ciasto posyp wiórkami.
Ciasto przykryj folią aluminiową i odłóż do lodówki na całą noc.