Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością przypadnie do gustu każdemu. Nazwa śnieżny puch doskonale oddaje jego lekkość i delikatność. To idealny wybór na różnego rodzaju uroczystości czy spotkania rodzinne.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 260
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 109
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 2628
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 260
Prosty przepis na smaczne i zdrowe domowe chrupkie pieczywo. Składa się jedyn...
Odsłon: 109
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 2628
Składniki
Żelatynę zalej zimną wodą i odstaw na 10 minut, by napęczniała. Po tym czasie krótko podgrzej, tylko do rozpuszczenia się żelatyny.
Galaretki rozpuść w gorącej wodzie. Pozostaw do całkowitego ostudzenia.
Formę do pieczenia o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia. Dno formy wyłóż biszkoptami.
Twaróg zmiksuj z przesianym cukrem pudrem.
Śmietanę kremówkę zmiksuj na sztywno. Do ubitej śmietanki, stopniowo łyżka po łyżce dodawaj twaróg. Delikatnie miksuj (na najniższych obrotach miksera).
Cały czas miksując, niewielkim strumieniem wlej galaretkę, a następnie żelatynę.
Masę wylej na biszkopty. Włóż na 2 godziny do lodówki.
Przygotuj kokosową posypkę. Na patelni rozpuść masło, dodaj cukier i wiórki kokosowe. Smaż na niewielkiej mocy palnika przez około 10 minut do zarumienienia, co chwilę mieszając, by wiórki się nie przypaliły. Posypkę kokosową pozostaw do ostudzenia.
Posypkę wyłóż na wierzch ciasta. Ciasto wstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc do lodówki.
Smacznego!