Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo mówić jest to wypiek, który często gości w moim domu. jest to nic innego jak pyszny i puszysty biszkopt przekładany kremem śmietanowym. Co ciekawe w kremie znajdziecie dodatek galaretki. Moim zdaniem jest to wypiek, który sprawdzi się na wielu polach. Jak ciasto na przyjęcie lub jako ciasto na niedzielę.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27951
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Biszkopt: Jajka ubijam z cukrem. Dodaje olej. Miksuje. Dodaję mąkę oraz proszek do pieczenia. Miksuję. Ciasto przelewam do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę około 40 minut w 170 stopniach. Studzę. Krem śmietanowy: Zimną śmietanę ubijam na sztywno. Dodaję cukier puder i śmietanfix. Miksuję. Dodaje serek mascarpone. Miksuję. Galaretkę rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Zimną galaretkę kroję na kwadraty. Masę dzielę na trzy części. Ciasto kroję na trzy części. Do pierwszej masy dodaję galaretkę. Smaruję na pierwszym biszkopcie. Układam drugi biszkopt. Smaruję drugą połową masy. Przykrywam trzecim biszkoptem. Smaruję trzecią częścią masy połączoną z wiórkami kokosowymi. Chłodzę dwie godziny w lodówce.
Zapraszam do mojego bloga !