Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12765
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10322
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5949
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12765
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4530
Składniki
ciasto: wszystkie składniki razem połączyć i zarobić jednolite ciasto, podzielić na trzy części rozwałkować i piec każdą z osobna około 10-15 minut (aż się zarumieni) w temperaturze 180 stopni , na trzecią część ciasta wylać polewę orzechową przed pieczeniem.
polewa orzechowa : 1/2 kostki masła 4 łyżki cukru 2 łyżki miodu 30 dkg posiekanych orzechów - tutaj laskowe ( rozgnieść lub rozbić na mniejsze kawałki) Masło pokroić w małą kosteczkę dać do rondelka z innymi składnikami doprowadzić do wrzątku i gotować około 2 minut , następnie gorące wylać na rozwałkowane ciasto i piec według wcześniejszych wskazówek.
krem budyniowy: 2 budynie śmietankowe gotować według przepisu na opakowaniu dodając 1/3 mniej mleka.Gorący budyń wylać na wystudzone ciasto. dodatkowo: krem krówka - mleko zagęszczone gotowane czekolada rozpuszczona do dekoracji talerza wiśnie w spirytusie Na dole kładziemy ciasto z budyniem , następny blat ciasta - na niego wylać "krówkę" i położyć ciasto z orzechami. Smacznego :)