Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przecudowne ciasto o nazwie snikers. Miodowe ciasto przełożone masą krówkową i budyniową z chrupiącym orzechowym wierzchem. Takie ciasto nie dość że wybornie smakuje to jeszcze pięknie prezentuję się na talerzu.
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1742
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 54
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1372
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1742
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2256
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 54
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 137
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1372
Składniki
Na początek przygotujemy ciasto. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia lub sodę oczyszczoną oraz cukier. Dodajemy również masło oraz jajka, miód i mleko. Całość zagniatamy do momentu powstania gładkiego ciasta. Ciasto dzielimy na 3 części i chowamy do lodówki na minimum 1 godzinę owinięte w folię spożywczą . Blaszkę o wymiarach 26×35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Jedną część ciasta wykładamy na blaszkę i pieczemy 12 minut w 180 stopniach, to samo robimy z drugą częścią ciasta. Na trzecią część przygotujemy polewę orzechową. Do rondla wrzucamy masło, wsypujemy cukier i dodajemy miód. Całość podgrzewamy do momentu połączenia się składników. Na koniec wsypujemy orzechy i chwilkę podgrzewamy około 5 minut. Tak przygotowaną polewę wykładamy na trzecią cześć wyłożonego na blaszkę ciasta. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Budyń gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na jasny krem, Następnie dodajemy stopniowo przestudzimy budyń. Cały czas miksujemy na średnich obrotach do momentu powstania gładkiej i jasnej masy. Gdy już mamy wszystko przygotowanie będziemy składać ciasto. Ciasto smarujemy połową masy krówkowej, na to wykładamy połowę masy budyniowej, przykrywamy drugą częścią ciasta, następnie ponownie smarujemy pozostałą krówką i wykładamy pozostałą częścią masy budyniowej. Na wierzch wykładamy ciasto z orzeszkami.