Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest takie jak lubię ciężkie wilgotne i mocnoooo czekoladowe. W sam raz do gorzkiej kawy, a jeszcze bardziej smaczne z kubkiem mleka. Ciasto wychodzi dość płaskie jest w typu brownie
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8118
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 1344
Polecam.
Odsłon: 399
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8118
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2766
Polecam.
Odsłon: 1344
Polecam.
Odsłon: 399
Składniki
Masło stopić, jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę, kakao, masło i (ewentualnie) esencję, utrzeć na gładko. Przygotować formę u mnie tortownica o średnicy 22cm, wylać ciasto Pieczemy 25 minut w 175 stopniach przy włączonym termo obiegu.
Masło rozpuścić z cukrem, dorzucić kakao i połamaną czekoladę, mleko też dodać, zanim masa stanie się nazbyt gorąca, i w żadnym wypadku nie dopuścić do wrzenia! Żadnych bąbelków. Gęstość masy można regulować za pomocą ilości mleka i czekolady w tabliczce. Do tego ciasta nie powinna być zbyt gęsta, jako że ciasto ma być nią nasączone. Wylewamy na jeszcze ciepłe ciasto. Włożyć do lodówki