Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu zamieszaj i upiecz. Prosty przepis i naprawde smaczny efekt. Moje dzieci bardzo te babkę lubią.
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Od pewnego czasu kwitnie moda na dubajskie słodycze z pastą pistacjową na baz...
Odsłon: 5799
Ten przepis na kaczkę z frytkownicy beztłuszczowej pozwala przyrządzić wykwin...
Odsłon: 1131
Bigos można przygotować w wersji „na bogato”, poświęcając mu nawet kilka godz...
Odsłon: 1193
Składniki
Za pomocą miksera, utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wlać WRZĄCĄ margarynę ciągle ubijając. dodać skórke cytrynowa lub olejek waniliowy zaleznie od upodobań.
Przelać do formy (posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą).
Jeśli chce się uzyskać efekt babki marmurkowej należy zostawić mn.w. 1/5 ciasta i dodać przesiane kakao i mleko. Zmiksować razem i wylać na wierzch ciasta białego.
Piec ok. 30-40 min w temp. ok. 170 stopni.