Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto typu zamieszaj i upiecz. Prosty przepis i naprawde smaczny efekt. Moje dzieci bardzo te babkę lubią.
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2281
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 333
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Za pomocą miksera, utrzeć jaja z cukrem i cukrem waniliowym, dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wlać WRZĄCĄ margarynę ciągle ubijając. dodać skórke cytrynowa lub olejek waniliowy zaleznie od upodobań.
Przelać do formy (posmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą).
Jeśli chce się uzyskać efekt babki marmurkowej należy zostawić mn.w. 1/5 ciasta i dodać przesiane kakao i mleko. Zmiksować razem i wylać na wierzch ciasta białego.
Piec ok. 30-40 min w temp. ok. 170 stopni.