Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem preparowanym w kajmaku Całość pięknie wygląda i super smakuje.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38994
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38994
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 171
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Składniki
BISZKOPT
Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodajemy cukier-chwilę miksujemy. Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka. Przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25 min. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa spody.
KREM
Do garnka dajemy 125ml mleka, pół szklanki cukru i cukier waniliowy- zagotowujemy i studzimy
Następnie masło w temp pokojowej ucieramy chwilę na puch, dodajemy mleko w proszku i ostudzone mleko z cukrami-wszystko razem miksujemy na gładki krem.
Pierwszy spód biszkoptowy możemy lekko nasączyć kawą, potem smarujemy go cienką warstwą dżemu porzeczkowego
wykładamy krem, przykrywamy drugim spodem, który też możemy lekko nasączyć kawą.
Ryż preparowany mieszamy z masą kajmakową i wykładamy na ciasto, wyrównując i uciskając
Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc lub na kilka godzin.
Ciasto pięknie się roi, górna warstwa z ryżu jest scalona, nic się nie rozsypuje.