Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem preparowanym w kajmaku Całość pięknie wygląda i super smakuje.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5546
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5546
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3990
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 685
Składniki
BISZKOPT
Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodajemy cukier-chwilę miksujemy. Zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka. Przesiewamy mąkę, kakao i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy.
Ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 25 min. Biszkopt studzimy i kroimy na dwa spody.
KREM
Do garnka dajemy 125ml mleka, pół szklanki cukru i cukier waniliowy- zagotowujemy i studzimy
Następnie masło w temp pokojowej ucieramy chwilę na puch, dodajemy mleko w proszku i ostudzone mleko z cukrami-wszystko razem miksujemy na gładki krem.
Pierwszy spód biszkoptowy możemy lekko nasączyć kawą, potem smarujemy go cienką warstwą dżemu porzeczkowego
wykładamy krem, przykrywamy drugim spodem, który też możemy lekko nasączyć kawą.
Ryż preparowany mieszamy z masą kajmakową i wykładamy na ciasto, wyrównując i uciskając
Ciasto wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc lub na kilka godzin.
Ciasto pięknie się roi, górna warstwa z ryżu jest scalona, nic się nie rozsypuje.