Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser zanspirowany klasycznym włoskim tiramisu w formie ciasta, ale bez pieczenia. Jest bardzo prosty, ale trochę czasochłonny, ponieważ trzeba czekać dwie godziny aż stężeje.
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2642
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 493
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 95
Udka z piekarnika są proste w wykonaniu i zawsze smaczne bez względu na to, j...
Odsłon: 2642
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 493
Uwielbiam wszelkiego rodzaju sałatki z dodatkiem makaronu. Są pyszne i pożywn...
Odsłon: 95
Składniki
Do serka dodac cukier i smietane i wszystko ubijac do powstania gestej masy.
Rozlozyc folie spozywcza a na niej ulozyc w dwóch rzedach namoczone w soku pomaranczowym biszkopty.
Biszkopty posmarowac masa serowa, najlepiej za pomoca rekawa cukierniczego, ulozyc w poprzek na srodku pojedyncze biszkopty i wysmarowac je równiez masa serowa.
Wierzch posypac kakao i uniesc obydwa konce folii, aby utworzyly trójkat. Wstawic do lodówki na 2 godziny.
Przygotowac druga czesc masy serowej z sera, cukru i bitej smietany i wlozyc do rekawa cukierniczego.
Zdjac folie z ciasta i ozdrobic wierzch masa serowa i posypac kakao.
Ciasto mozna ozdobic wedlug uznania np. listkami miety. Kto chce, moze oczywiscie zastapic sok pomaranczowy amaretto, jak w klasycznym tiramisu.