Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z karmellem i orzechami.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2338
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1459
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3625
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1336
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2338
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1459
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 537
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3625
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1336
Składniki
CIASTO: z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części. Dwie identyczne, prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec 15 minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 200 stopni (piekarnik elektryczny i gazowy). POLEWA KARMELOWA: schłodzoną puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować na średnim ogniu 3 godziny (polecam ugotować wcześniej). KREM: śmietanę ubić na sztywno. Następnie po trochu dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. PRZYGOTOWANIE KOŃCOWE: kremem przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozprowadzić ugotowane mlleko (toffi). Posypać siekanymi orzechami. UWAGA: ciasto jest najlepsze następnego dnia!