Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z karmellem i orzechami.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1142
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4788
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1434
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1142
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4788
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1434
Składniki
CIASTO: z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić je na dwie równe części. Dwie identyczne, prostokątne formy wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przenieść do form i piec 15 minut we wcześniej nagrzanym piekarniku do 200 stopni (piekarnik elektryczny i gazowy). POLEWA KARMELOWA: schłodzoną puszkę mleka włożyć do garnka z wodą i gotować na średnim ogniu 3 godziny (polecam ugotować wcześniej). KREM: śmietanę ubić na sztywno. Następnie po trochu dodać do niej wcześniej rozpuszczoną żelatynę. PRZYGOTOWANIE KOŃCOWE: kremem przełożyć dwa ostudzone placki. Na wierzchu rozprowadzić ugotowane mlleko (toffi). Posypać siekanymi orzechami. UWAGA: ciasto jest najlepsze następnego dnia!