Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3147
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 534
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 166
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2074
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3147
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 534
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 166
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2074
Składniki
Z wymienionych wyżej składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części i upiec 2 placki.
Placki przełożyć bitą śmietaną (2 szt. – śmietana kremówka 30%, 200ml, do której dodajemy ½ szklanki cukru oraz 3 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w ½ szklanki gorącego mleka – zanim dodamy do śmietany, schłodzić). Na pierwszy placek nakładamy bitą śmietanę, następnie kładziemy na nią drugi placek, na którym równomiernie rozprowadzamy masę krówkową o smaku kajmakowym – najlepiej Bakalland. Wierzch posypujemy płatkami migdałów (uprzednio podrumienimy je na patelni) lub chrupiącymi orzechami włoskimi (np. Bakalland).