Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto o smaku toffi biszkopt oraz krem , nasączone naparem z kawy posypany prażonym słonecznikiem.Połączenie smaków wspaniałe, całość smakuje wybornie.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25923
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25923
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3231
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1412
Składniki
Biszkopt Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli dodać cukier, żółtka, olej oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i budynkami. Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia wylej ciasto i piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu ciasto podzielić na pół.
Budynie ugotuj w 1 literze mleka według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu budyń utrzyj z masłem dodaj 0,5 puszki masy kajmakowej . Na patelnie wsyp słonecznik dodaj cukier, masło,mleko i upraż na złoty kolor.
Przecięty biszkopt nasącz naparem z kawy, na pierwszy blat wyłóż krem i przykryj drugim nasącz naparem i posmaruj pozostała masą kajmakową. Wierzch ciasta posyp słonecznikiem.Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Ciasto jest przepyszne.Polecam.