Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowe z dwoma kremami z mascarpone. Ciasto z brzoskwiniami, biszkopcikami i polewą czekoladową. Ciasto dosyć wysokie może zastąpić tort.
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 70
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 411
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 96
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7838
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 70
Chcę Wam dziś przedstawić przepis na bardzo delikatne i po prostu wspaniałe c...
Odsłon: 411
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 96
Soczyste i aromatyczne danie na obiad, które przygotujesz w pół godziny. Z do...
Odsłon: 19
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7838
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Drugi upiec taki sam.
Jeden biszkopt włożyć do tej samej blaszki, co piekliśmy i wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
Biszkopt w blaszce posmarować dżemem.Brzoskwinie odsączyć, pokroić na cząstki i poukładać w blaszce na dżemie.
krem z mascarpone-Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem pudrem,serkiem i jogurtem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i miksować ale nie za długo. Wylać do blaszki na brzoskwinie i rozsmarować.Śpieszyć się bo krem szybko tężeje.
Biszkopciki chwilę maczać w zimnej kawie i układać na krem.
krem krówkowy-Wykonać jak poprzedni i wyłożyć na biszkopciki i rozsmarować. Pamiętać że masa krówkowa powinna mieć temperaturę pokojową.Położyć drugi biszkopt, ale do góry nogami.
polewa-Czekolady rozpuścić nad parą w śmietance z masłem i olejem,cały czas mieszając. Ostudzić do letniego i posmarować górę ciasta.Ciasto schłodzić w lodówce.