Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkoptowe z dwoma kremami z mascarpone. Ciasto z brzoskwiniami, biszkopcikami i polewą czekoladową. Ciasto dosyć wysokie może zastąpić tort.
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 131
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 131
Składniki
biszkopt-Białka ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Dodawać po żółtku i ubijać. Na koniec stopniowo przesiewać budyń z mąką i proszkiem,jednocześnie mieszając łopatką. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Drugi upiec taki sam.
Jeden biszkopt włożyć do tej samej blaszki, co piekliśmy i wyżej wyścielanej papierem do pieczenia.
Biszkopt w blaszce posmarować dżemem.Brzoskwinie odsączyć, pokroić na cząstki i poukładać w blaszce na dżemie.
krem z mascarpone-Żelatynę rozpuścić w przegotowanej gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z cukrem pudrem,serkiem i jogurtem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i miksować ale nie za długo. Wylać do blaszki na brzoskwinie i rozsmarować.Śpieszyć się bo krem szybko tężeje.
Biszkopciki chwilę maczać w zimnej kawie i układać na krem.
krem krówkowy-Wykonać jak poprzedni i wyłożyć na biszkopciki i rozsmarować. Pamiętać że masa krówkowa powinna mieć temperaturę pokojową.Położyć drugi biszkopt, ale do góry nogami.
polewa-Czekolady rozpuścić nad parą w śmietance z masłem i olejem,cały czas mieszając. Ostudzić do letniego i posmarować górę ciasta.Ciasto schłodzić w lodówce.