Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe, podwójnie truskawkowe. Ciasto tortowe, winne i pyszne.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30853
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3611
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3619
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1111
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30853
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3611
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3619
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1111
Składniki
biszkopt-Białka ubić z cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Przesiewać mąkę z proszkiem, delikatnie mieszając. Piec w blaszce 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia 25 min.175 *. Po przestygnięciu przekroić na 2 placki. Można upiec dwa cieńsze placki, łatwiej będzie składać. masa truskawkowa- Rozpuścić masło, wsypać truskawki, gotować 5-10 min.mieszając. Ok.połowę truskawek rozgnieść, tłuczkiem od ziemniaków.Odstawić i do gorących truskawek, wsypać 2 galaretki suche. Dobrze wymieszać. Wystudzić, i jak zaczyna tężeć, to wylać na jeden biszkopt. Przykryć drugą połówką biszkoptu i schłodzić.
pianka-Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i wystudzić do lekkiego tężenia. Serek zmiksować z cukrem pudrem. Potem dolewać po trochu tężejącej galaretki i zmiksować.Wylać na placek i schłodzić.