Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie które może wykonać każdy.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4004
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34235
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1742
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4004
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34235
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1742
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113665
Składniki
Blachę do pieczenia (34 x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Układamy jedną warstwę herbatników. Rozpuszczamy dwa opakowania galaretki w 1,5 szklanki gorącej, gotowanej wody. Galaretkę odstawiamy do stężenia.
Myjemy 40 dag truskawek. Połowę z nich kroimy w ćwiartki, pozostałą cześć w połówki. Truskawki które pokroiliśmy w połówki układamy na herbatnikach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy ser oraz tężejącą galaretkę. Całość mieszamy. Pod koniec dodajemy pokrojone w ćwiartki truskawki. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki. Przykrywamy drugą warstwą herbatników. Odstawiamy do schłodzenia.
Dwie galaretki rozpuszczamy w trzech szklankach gorącej, gotowanej wody. Pozostałe truskawki myjemy, kroimy na połówki i układamy dość ciasno na herbatnikach. Zalewamy tężejącą galaretką. Posypujemy wiórkami kokosowymi.