Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna masa truskawkowa, bita śmietana i płatki migdałów- połączenie które nie może nie smakować.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 385
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 53
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 397
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Dodawaj powoli żółtka. Mieszając masę łyżką dodawaj powoli mąkę. Blaszkę o wymiarach 20x35 wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C. Truskawki oczyść z szypułek. Włóż do garnka. Zalej szklanką wody. Dosyp szklankę cukru. Zagotuj. Gotuj do czasu aż truskawki staną się miękkie. Rozgnieć truskawki na jednolita masę. Dodaj sypkie galaretki i budynie rozprowadzone w 1/2 szklanki wody. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Masę wystudź. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody. Śmietanę ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier i schłodzoną żelatynę. Biszkopt przekrój na pół. Wyłóż 2/3 masy truskawkowej. Przykryj drugim ciastem. Wyłóż resztę masy. Przykryj śmietaną. Posyp płatkami migdałów.