Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna masa truskawkowa, bita śmietana i płatki migdałów- połączenie które nie może nie smakować.
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5233
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Ten prosty przepis na krem malinowy jest wyjątkowy, krem wychodzi bardzo smac...
Odsłon: 5233
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 43
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Są idealne jako przekąska n...
Odsłon: 67
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Dodawaj powoli żółtka. Mieszając masę łyżką dodawaj powoli mąkę. Blaszkę o wymiarach 20x35 wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C. Truskawki oczyść z szypułek. Włóż do garnka. Zalej szklanką wody. Dosyp szklankę cukru. Zagotuj. Gotuj do czasu aż truskawki staną się miękkie. Rozgnieć truskawki na jednolita masę. Dodaj sypkie galaretki i budynie rozprowadzone w 1/2 szklanki wody. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Masę wystudź. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody. Śmietanę ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier i schłodzoną żelatynę. Biszkopt przekrój na pół. Wyłóż 2/3 masy truskawkowej. Przykryj drugim ciastem. Wyłóż resztę masy. Przykryj śmietaną. Posyp płatkami migdałów.