Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna masa truskawkowa, bita śmietana i płatki migdałów- połączenie które nie może nie smakować.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31279
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1382
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31279
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14413
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1382
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka ubij na sztywno. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Dodawaj powoli żółtka. Mieszając masę łyżką dodawaj powoli mąkę. Blaszkę o wymiarach 20x35 wyłóż papierem do pieczenia. Wlej ciasto. Piecz przez 30 minut w 180 stopniach C. Truskawki oczyść z szypułek. Włóż do garnka. Zalej szklanką wody. Dosyp szklankę cukru. Zagotuj. Gotuj do czasu aż truskawki staną się miękkie. Rozgnieć truskawki na jednolita masę. Dodaj sypkie galaretki i budynie rozprowadzone w 1/2 szklanki wody. Podgrzewaj do czasu aż masa zgęstnieje. Masę wystudź. Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody. Śmietanę ubij mikserem. Pod koniec ubijania dodaj cukier i schłodzoną żelatynę. Biszkopt przekrój na pół. Wyłóż 2/3 masy truskawkowej. Przykryj drugim ciastem. Wyłóż resztę masy. Przykryj śmietaną. Posyp płatkami migdałów.