Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto ze skorupką z siekanych orzechów, sezamu i płatków migdałowych zatopionych w polewie z miodu, masła, cukru i śmietany. Bardzo ładnie pachnie i jest szybkie do zrobienia.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 811
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 225
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31449
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 463
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 811
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 225
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31449
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 463
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku, schłodzić. Jajka, cukier i cukier waniliowy rozpuścić w rondelku. Dodać schłodzone masło i śmietanę. Wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do jajek z masłem i zamieszać.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formkę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem, ciasto przełożyć do formy i podpiec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut.
Migdałowa skorupka: masło rozpuścić w rondelku, dodać resztę składników i krotko zagotować. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim migdałową skorupkę i wstawić do piekarnika na dalsze 12-15 minut i piec na złoto. Smacznego!