Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto ze skorupką z siekanych orzechów, sezamu i płatków migdałowych zatopionych w polewie z miodu, masła, cukru i śmietany. Bardzo ładnie pachnie i jest szybkie do zrobienia.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6172
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8660
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6172
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9117
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8660
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku, schłodzić. Jajka, cukier i cukier waniliowy rozpuścić w rondelku. Dodać schłodzone masło i śmietanę. Wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do jajek z masłem i zamieszać.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formkę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem, ciasto przełożyć do formy i podpiec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut.
Migdałowa skorupka: masło rozpuścić w rondelku, dodać resztę składników i krotko zagotować. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim migdałową skorupkę i wstawić do piekarnika na dalsze 12-15 minut i piec na złoto. Smacznego!