Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto ze skorupką z siekanych orzechów, sezamu i płatków migdałowych zatopionych w polewie z miodu, masła, cukru i śmietany. Bardzo ładnie pachnie i jest szybkie do zrobienia.
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 116
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 327
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 116
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 279
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 327
Składniki
Masło rozpuścić w rondelku, schłodzić. Jajka, cukier i cukier waniliowy rozpuścić w rondelku. Dodać schłodzone masło i śmietanę. Wymieszać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać do jajek z masłem i zamieszać.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Formkę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem, ciasto przełożyć do formy i podpiec w nagrzanym piekarniku 10-15 minut.
Migdałowa skorupka: masło rozpuścić w rondelku, dodać resztę składników i krotko zagotować. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozsmarować na nim migdałową skorupkę i wstawić do piekarnika na dalsze 12-15 minut i piec na złoto. Smacznego!