Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trzy bit- to kolejna odsłona tego ciasta, każda jest smaczna i ładnie się prezentuje na talerzykach. Polecam ją.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4793
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3308
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1021
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4793
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3308
Składniki
Biszkopt: Do białek wsypujemy cukier i ubijamy na sztywną pianę, następnie dodajemy żółtka, mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Mieszamy i pieczemy na dużej foremce do 15 minut. Warstwa śmietankowa: Śmietanki ubijamy. Galaretki rozpuszczamy w ¾ szklankach wrzątku, gdy będą tężeć mieszamy je z ubitą śmietanką. Masa z kajmakiem: Masło ucieramy dokładnie. Dodajemy porcjami kajmak ciągle miksując. Przełożenie ciasta: Biszkopt- 1/3 śmietankowej masy- herbatniki- większa część masy z kajmakiem- herbatniki- pozostała masa z kajmakiem- masa śmietankowa- dekorujemy startą czekoladą.