Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto ucierane, tym razem z białą czekoladą i truskawkami. Często robię i nie miałam jeszcze sytuacji, żeby się nie udało. Jest idealne, żeby zrobić je z sezonowymi owocami.
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 64
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 67
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1600
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 99
Pyszne, proste w przygotowaniu rogaliki z kemem czekoladowym Nutella. Rogalik...
Odsłon: 64
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 67
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1600
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 99
Składniki
Truskawki umyć, sunąć szypułki i przekroić na połówki. Jeśli są małe, mogą być całe. Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Na koniec, dodać drobno posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć połówki truskawek, lekko docisnąć. Blaszkę z ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury, 180 stopni i piec 40-45 minut.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Udekorować wystudzone ciasto.