Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione ciasto ucierane, tym razem z białą czekoladą i truskawkami. Często robię i nie miałam jeszcze sytuacji, żeby się nie udało. Jest idealne, żeby zrobić je z sezonowymi owocami.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 519
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27070
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 519
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1815
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3435
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27070
Składniki
Truskawki umyć, sunąć szypułki i przekroić na połówki. Jeśli są małe, mogą być całe. Margarynę utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, cały czas ucierając. Kiedy składniki się połączą, dodać mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie utrzeć do połączenia składników. Na koniec, dodać drobno posiekaną białą czekoladę i wymieszać łyżką. Gotowe ciasto, wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Na wierzchu ułożyć połówki truskawek, lekko docisnąć. Blaszkę z ciastem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury, 180 stopni i piec 40-45 minut.
Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać, aż czekolada się rozpuści i powstanie gładka polewa. Udekorować wystudzone ciasto.