Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto, wilgotne i puszyste.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3860
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34220
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1639
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113654
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3860
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34220
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1639
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113654
Składniki
Masło ucieram z cukrem, aż utworzy się coś w rodzaju kruszonki, dodaję po jednym jajku i miksuję tylko do połączenia składników. Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję do masy maślanej i krótko miksuję. Na końcu wlewam likier kokosowy. Blaszkę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, 1/3 ciasta rozprowadzam na spodzie
i posypuję kakao.
Wykładam drugą część ciasta, ponownie posypuję kakao, na wierzchu rozprowadzam trzecią część ciasta, którą pozostawiam białą. Na cieście układam połówki brzoskwiń.
Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 50 min-do suchego patyczka. Upieczone wyjmuję i zostawiam by przestygło. Składniki polewy rozpuszczam na patelni i polewam letnie ciasto. Odstawiam, studzę i kroję na kawałki