Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podobno to jedno z najstarszych ciast i aż wstyd się przyznać, ale piekłam pierwszy raz... Wyszło przepysznie!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 468
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 187
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 468
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 187
Składniki
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Powoli dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Na samym końcu ubić pianę z białek i delikatnie zmieszać z resztą ciasta. Ugotować budyń z cukrem według przepisu na opakowaniu. 3/4 ciasta wyłożyć na blaszkę pokrytą papierem do pieczenia, ułożyć odciśnięte z soku jabłka, zalać gorącym budyniem i wylać resztę ciasta. Piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.